Stravovanie v súlade s ročnými obdobiami
- Termíny stretnutí: Zimný semester; Letný semester
- Rozsah: 5 stretnutí po 3 vyučovacie hodiny
- Cena: 110 Eur
Obsah:
- Myšlienkou tohto kurzu je naučiť sa zdravo stravovať a spoznať samého seba cez svoju konštitúciu. Následne nám k tomu pomôžu princípy stravovania podľa ročných období.
- Zdravo sa stravovať znamená, využívať všetko, čo nám príroda ponúka a tiež využívať všetky druhy potravín, ale v správnom čase.
- V tomto kurze sa študenti dozvedia, s akou konštitúciou sa narodili – aké energie dostali do vienka a ako sú konkrétne u nich rozložené jednotlivé elementy. Tiež si povieme o škodlivinách, ktoré nám robia problémy po celý náš život. Tieto škodliviny vytvárajú orgány, predstavujúce elementy v našom tele vtedy, keď nie sú v harmónii.
- Pri spoznaní svojich slabých a silných častí tela si dokážeme lepšie porozumieť, lepšie rozumieme svojim problémom a vieme posilňovať tie orgány, ktoré to potrebujú. Takto sa dokážeme harmonizovať a vytvárať si v sebe zdravé prostredie.
- Ďalej budeme spoznávať rôzne druhy potravín, budeme si o nich rozprávať do hĺbky a uvaríme si recepty, v ktorých budú dané potraviny zastúpené.
Lektor: Miroslava Palacková
Miesto konania: ANAHÁTA, P.O.Hviezdoslava 26, Zvolen, mapka
Youtube
Rozhovor s lektorkou
Miroslava Palacková je lektorka UTV Zvolen viac ako 3 roky. Prax v oblasti zdravého stravovania a varenia má viac ako 8 rokov. Na UTV Zvolen lektoruje študijný odbor s názvom: "Zdravé stravovanie v súlade s ročnými obdobiami". V rozhovore sa dozviete ako sa dostala k tejto téme, o aké recepty majú seniori najväčší záujem, ako sa dá zdravo a rýchlo navariť, čo je to bezlepkové varenie. Budeme sa rozprávať aj o kvalite potravín na Slovensku.
Miroslava Palacková - lektorka UTV Zvolen | Univerzita tretieho veku vo Zvolene (podbean.com)