Výživa a zdravie človeka
- Termín konania: okt. 2019 – jún 2020
- Rozsah: 30 hod.
- Cena: 45 eur dôchodca, 65 eur ne-dôchodca
Obsah: Účastníci študijného programu sa naučia spoznať základné časti výživy s ich benefitmi a potenciálnymi rizikami. Doplnia si vedomosti z výživy s priamim uplatnením v bežnom živote a dozvedia sa ako predchádzať civilizačným ochoreniam pomocou stravy.
Lektor: Ing. Niederland Vladimír
Miesto konania: Slovenská lesnícka a drevárska knižnica, T. G. Masaryka 20, Zvolen, prízemie miestnosť L5
Zimný semester:
-
Význam výživy pre zdravie človeka
-
Bielkoviny
-
Tuky
-
Sacharidy
-
Vitamíny
-
Minerálne látky a stopové prvky
-
Význam vody vo výžive
Letný semester:
-
Polyfenoly a ďalšie látky prospešné látky v potravinách
-
Tráviaca sústava človeka a základný metabolizmus živín
-
Energetické hodnoty potravín, výpočet podľa energetických tabuliek
-
Funkčné potraviny a biopotraviny
-
Antinutrienty – nepriaznivo pôsobiace látky vo výžive
-
Prídavné látky v potravinách
-
Exkurzia: Harmónia-festival zdravého životného štýlu, B.Bystrica
-
Zhrnutie a ukončenie
Číslo | Názov dokumentu | Typ | Veľkosť |
---|---|---|---|
1 | Sylaby pre Výživa a zdravie človeka | 47.5 KB |